.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Mahrla B - Dukla D 2:6

Parádní výkon!

 

ŠK Mahrla Praha B

 

ŠO TJ Dukla Praha D

Gdovin Ján

2048

½

-

½

2010N

Rada Jan (V-Z)

Štolba Miloš

2066

0

-

1

1976N

Lýsek Lukáš (--Z)

Čejková Miroslava

2080

½

-

½

1942N

Maršálek Luboš (H-Z)

Koper Štefan

1928

0

-

1

1947N

Dolínek Vladimír (--Z)

Lavrinčík Pavel

1829

0

-

1

1912N

Světlý Jiří (--Z)

Shatnev Evgeny

1800

0

-

1

1903N

Mašek Jan (--Z)

Mahrla Josef

1764

0

-

1

1848

Macoun Jiří

Skřivan Jiří

1756

1

-

0

1624

Staněk Václav

 

 2

:

 6

 

 

 

Neuvěřitelné!

Ani ve snu by mě nenapadlo, že takto „zameteme“ s mužstvem které dosud suverénně spolu s Pankrácí vládlo soutěži – 4 výhry a jeho nejmenší výhra byla 5,5 bodu!

Doufal jsem, že bychom mohli bodovat na zadních šachovnicích, kde jsme měli lepší hráče, což se nakonec v plné míře potvrdilo, jako bonus navíc však uspěli i naše přední šachovnice.

Přitom utkání pro nás nezačalo dobře, rychle na 8. Šachovnici prohrál Václav Staněk, který nezvládl útok soupeře. Bylo to tak rychlé, že jsem z partie prakticky nic neviděl jen pozici těsně před koncem a to už bylo špatné.

Zaregistroval jsem ještě vyhranou pozici u Jirky Macouna, který měl jezdce k dobru a s přehledem této výhody využil.

Pak už jsem neviděl nic, neboť (jako obvykle) jsem se dostal do problémů ve své partii a ztratil přehled o vývoji utkání. Partie jsem registroval pouze v době, kdy pozice vypadaly přibližně vyrovnaně. O to větší bylo moje milé překvapení, když po uplynutí mé časové kontroly jsem zjistil, že vedeme už 5:2.

Pak už jsem mohl pokračovat v pohodě, naší výhru už nemohlo nic zvrátit.

Naštěstí, protože náročnější partii jsem letos nehrál. Soupeř hrál velice dobře (podle jména a přízvuku předpokládám že to je Rus) a chvílemi mě deptal tak, že jsem ho podezříval není-li to jeden z těch utajených ruských mistrů. Reagoval přesně a dotlačil mě do velmi složité pozice a kritické časovky (na posledních 14 tahů do první kontroly mi zbývala 1 minuta 44 s!!) I když jsem se snažil hrát okamžitě, rychleji než tah za 2s jsem nezvládl. Je paradoxem, že právě v této situaci se jako první „složil“ soupeř a zahrál nepřesně. (Zřejmě při vědomí šance na výhru díky mému času příliš tlačil na pilu a snažil se za každou cenu najít vítězný tah, což díky složité pozici nebylo vůbec jednoduché.) Já jsem se také dopustil několika nepřesností, které mohly vést k remíze, ale ne k prohře – což je pochopitelné vzhledem k času který jsem měl k dispozici. Nakonec jsem získal figuru a jelikož soupeř nevyužil správným způsobem vazbu na 1. řadě vyměnil jsem věže a můj střelec nakonec jeho krále vytempoval. Nemůžu být spokojený se svou hrou, ale můžu být pyšný, jakým způsobem jsem se „vylhal“ z likvidační časové spotřeby.

Škoda zápasů s Radlicemi a Bohnicemi, postup by byl jinak asi reálný – buď jsme prohráli nebo vítězíme skórem 6:2

Autor: Honza

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024