.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla A – Unichess Výletná 4,5:3,5

PRVNÍ MÍSTO VE SKUPINĚ A POSTUP DO 1. LIGY!!!

 

TJ Dukla Praha

 

Unichess Výletná

Orság Milan (H,Z)

2325F

½

-

½

2300F

Kuba Jindřich (V,Z)

Bauma Jiří (Z)

2262F

½

-

½

2198F

Bartoš Jan (Z)

Orságová Silvie (Z)

2178F

½

-

½

2158F

Lamser Jan (Z)

Muroň Miroslav (Z)

2148F

1

-

0

2008F

Popper Tomáš (Z)

Rada Jan (Z)

2006N

½

-

½

1953F

Šplíchal Petr

Pospěch Radim

2109F

0

-

1

1991F

Miskolczi Vítězslav

Staszko Martin

2082F

½

-

½

1871F

Talpa Pavel

Sedláček Tomáš

2053F

1

k

0

   
 

:

   

Soupeř nastoupil jen v sedmi a poměrně kombinované sestavě (kontumační výhru si připsal Tomáš (8)), takže by se zdálo, že naše výhra bude snadná. Ale tak tomu nebylo.

Silvie (3) poměrně rychle partii zremizovala z pozice síly, když nenašla aktivní plán a čas na hodinách jí začal ubývat.

Honza (5) jí po chvíli následoval.

Poněkud delší remízy byly na prvních dvou deskách:
Jirka (2) překonal kritické chvíle kolem 20. tahu, kdy soupeř disponoval pěšcem navíc (sice znehodnoceným, ale přeci jen pěšcem), prostorovou převahou a dvojicí střelců. Naštěstí se kladů své pozice poměrně rychle zbavil a s nestejnými střelci směřovala partie nezadržitelně do remízového přístavu.

Milan (1) stál naopak velmi dobře a podle stroje by po 30. e5 stál na výhru. Tento tah se ale nestal a tak soupeř vynutil drobnou kombinací opakování pozice.

Hůře se vedlo Radimovi (6), který odevzdal chybně kvalitu a nedokázal předložit dostatečné náměty k přemýšlení.

Martin (7) měl dlouho aspoň z mého pohledu navrch, ale správný postup nenašel a tak vznikla koncovka těžkých figur, kterou se sice dalo hrát dál, ale jen s velkým rizikem. Protože ale v té době již poslední partie vypadala dobře, rozhodli jsme se pro bezpečnou cestu.

Já (4) jsem si sice v zahájení úplně přesvědčivě nepočínal (orangutan mne zastihl nepřipraveného), ale když soupeř vyměnil svého střelce b2 za mého jezdce na f6, cítil jsem, že už nestojím hůře. Po několika dalších tazích vznikla koncovka s pěšcem navíc, kterou se mi postupně povedlo dotáhnout k vítězství.

Takže jsme dosáhli téměř historického (aspoň z pohledu posledních let) úspěchu. Není jej ale třeba přeceňovat: skupina byla velmi vyrovnaná a řada zápasů končila nejtěsnějším rozdílem. Nám navíc nahrálo, že v několika utkáních byli naši soupeři v sestavách poměrně vzdálených od těch optimálních. Přesto je to výborný výsledek a děkuji všem, kteří se na něm podíleli ať již významným bodovým ziskem, či jen několika málo partiemi nebo prostě jen ochotou být na soupisce „pro všechny případy“.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024