.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA C - Kobylisy C 4%-3%

Vydřené vítězství drží Céčko v boji o postup. "Stačí" vyhrát zbývající dvě utkání, a vypukne oslava!

Po klopýtnutí na PORGu se ukázala síla týmu, který  - i když se ne všem ideálně daří - povalil další překážku! Ale toho hekání a funění a potostříkání, které při tom nastalo...

na lichých bílé

1. Doležal 0

2. Pospěch 1

3. Němec 1*

4. Rada 0

5. Novotný %

6. Červenka 1

7. Kout %

8. Rožumberská %

Zápas zahájili hosté z Kobylis netradičně - posadili čtvrtého hráče na 3. šachovnici, pak se chvíli hrálo v tichu a klidu, jenže pak dorazil kobylisák ze třetí šachovnice a když zjistil, že volno je jen u 4. desky, tak nastal šrumec. Rozhodčí nakonec zkomtumovala pouze třetí desku - i když by logicky měly do žumpy padnou obě dvě. Zápas se tak odehrál ve zjitřené atmosféře, protože oba týmy a především oba kapitáni se cítí  ukřivděni. Body se sypou do měšců obou týmů poměrně rovnoměrně. Prohry zabolely: Martin Doležal přehlédl obrat ve střední hře, Honza Rada byl soupeřem zardoušen a překombinován v pasivní pozici. Remisy Jardy Novotného a Zdeňka Kouta mi připadaly jaksi upachtěné a oba bílí DA borci za ně asi byli docela vděční. Jitka Rožumberská remizovala v nepřehledné situaci po soupeřově oběti figury. Mohla se sice opakování tahů vyhnout, ale nějak se jí nechtělo.

Zápas do DA domečku dovedli stabilní opory Céčka - nejdříve Honza Červenka využil soupeřova králgambitu k převaze a k pěšci více. Partii bez větších příhod dovedl přes střední hru k výhře a pak si pochvaloval, jak mu soupeři nějak často hrají králgambit a jak je v tom pohodlně mastí. Borec!

Finále dolehlo za stavu 3%-3% na bedra Radima Pospěcha. V drakovi stál Radim bojovně a po oběti kvality na prahu střední hry drží pozici pevně v tlapkách, avšak bude tato kompemnzace stačit? Radim si navíc nechává na 1. časovou kontrolu málo času, ve 30. tahu nezavršil poziční tlak obětí figury s totálním rozvratem bílé pozice. Partie se hraje ještě další hodinu, Radim ji drží za správný konec, ale zase si nechává na doblicávání málo času. Jeho pozice je však natolik silná, že soupeř reaguje podrážděně a pomocí zoufalých obětí hledá věčný šach. ten trvá jen jeden tah a pak už Radim s věží a figurou více matí. Času má sice málo ale tentokrát to nevadí. Moloděc!

Upracovaná, avšak důležitá výhra! Příště by to mohlo být o něco elegantnější! :-)

 

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024