.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Únik z lopaty, ba co více přímo z trouby: DA C-Smíchov A 4:4

Po děsivém průběhu (v jednu chvíli jsem odhadoval výsledek 2-6 pro soupeře) nakonec upachtěná remiza se Smíchovem.

Je trochu pikantní, že mám psát o zápasu, ze kterého jsem toho moc neviděl. Na začátku hry jsem měl určité zdravotní problémy, a když jsem se vrátil do sálu, vypadala situace zvláštně.
Zdeněk Kout stál opticky dost dobře.
Jarda Janáček už byl téměř v koncovce, když soupeř zřejmě obětoval figuru, měl za ni ale 3 piky a dost tlaky.
Já jsem stihl udělat zatím 5 tahů a bylo jasné, že budeme hrát král.indickou.
Honza Rada měl jen o malinko tahů více a hrál Francii.
Jarda Novotný stál téměř na prohru, zbytek byl nejasný, normální ze zahájení.
Soupeři mají nějak zvláštně poskládané družstvo, protože nejsilnější hráče mají mezi náhradníkama, což bohužel u nás odnesl Petr Kasalickým, který v dalším průběhu partie ztrácí pěšce a prohrává jako první, asi dost bez odporu.
Dost rychle po Petrovi končí partie Honzy, kterému se nějak nepovedlo z pozice nic vytěžit a najednou prohrává i Zdeněk - co se tam stalo nevím. 0,5 : 2,5 nevypadá moc dobře, když nikde v tu chvíli není vidět nějaký celý bod.

Potom jsem musel dohánět čas ztracený na začátku, takže jen po očku sleduji partii Jardy J., který mi však moc radosti nedělá, protože ztrácí další pěšce. Druhý Jarda se dostává z nejhoršího a po několika tazích Kaiser dělá hrubku a ztrácí figuru. Radimovu pozici stále nemám čas víc hodnotit a Naď přechází do koncovky a volným pěšcem na a - to se mi docela líbí.
Můj soupeř hraje naštěstí KI dost pasivně, takže ho zatlačuji na poslední dvě řady. Aby se ze všeho vymotal, dává nakonec figuru. Jenomže můj další postup před kontrolou je docela tupý a nakonec figuru před kontrolou musím vrátit a získávám za ni jen P.
Když skončila kisna, tak se tak rozhlédnu a na poslední náhle vidím, že sice na šachovnici jsou stále obě věže, ale pěšce má už jen soupeř - dost nečekané - brzo další nula.
Já jsem brzo po časovce udělal neuvěřitelnou hrubku, když jsem si nechal dát zcela prosté vidle pešcem na dvě figury. Naštěstí ale beru 2 pěšce, takže mám koncovku bez figury za 3 piky, ale ti jsou příliš roztrhaní a vypadá to dost blbě. V tu chvíli asi soupeři prokoučovali zápas, protože nám na 2. a 3.desce nabídli remisu. Jarda ji přijal asi dost rád a já jsem se po poradě s Járou dohodl, že musíme hrát dál, jinak je vše ztraceno. Naštěstí vše mírně vylepššuje Jára, který udolá Kaiser. Co se děje u Radimů nevím, já spíš vařím z vody a veškeré naděje upírám ke svému volňáskovi, který se dostává až na c7. Naštěstí soupeř má už málo času a pomalu a jistě dělá jednu chybičku za druhou. Nejprve uzavřu černého K na 7 a 8.řadě, pak soupeř ztrácí jednu figuru, když místo dobrání musí vzít toho mého Pc7, který by jinak prošel až do dámy, a za chvíli si nechá klasicky odříznout koně na kraji šachovnice, kde chudák po pár tazích umírá Když hned v dalším tahu ještě vyměním věže, tak už je vše jasné: S+P:P je skoro vždy vyhrané a vyjímkou není ani moje partie. Teprve po skončení mé partie se dozvídám, že vyhrál i Radim a celý zápas je tak kupodivu zachráněn.
Počáteční velké naděje před utkáním se v průběhu moc nepotvrdili, ale na závěr osvědčená trojka Jirka,Jára a Radim (stejně jako v minulém zápase) vše zachránila.

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024