.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DUKLA D - PORG B 4 - 4

Ani ve třetím kole jsme nevyhráli

 

 Červenka - Vozábal   0 - 1

 Dolínek - Přibylová   0 - 1

 Štach - Prachař   1 - 0

 Mašek - Rous   0 - 1

 Světlý - Trochta   1 - 0

 Naď  - Skočdopole   1 - 0

 Volek - Durňák   1 - 0

 Malijevský - Roubíček  0 - 1

 

 S PORGEM jsme nastoupili bez prvních tří šachovnic   kvůli zápasové kolizi s družstvem DUKLA C. Ovšem ani soupeři se nesešli v optimální sestavě a tak jsme na všech deskách měli výrazně vyšší ELO.

 Zápas se zpočátku vyvíjel v náš prospěch. Standa Volek, který nastoupil za D-čko po několikaleté pauze, zaútočil, získal dva pěšce a materiální převahu uplatnil ve věžové koncovce.

Boris Naď svého výkonnostně slabšího soupeře taky bez problémů přehrál. Za stavu 2-0 jsem nabídl remízu, kterou soupeř odmítl.

 Pak se však zápas začal komplikovat. Na první desce neuspěl Honza Červenka. Zaostal s vývinem a podlehl útoku na královském křídle.

 Ani Honzovi  Maškovi se nepodařilo navázat na výhry z prvních dvou zápasů a svému mladému soupeři podlehl.

 Vedení na naši stranu strhl Jirka Světlý. Pak ovšem prohrál Láďa Dolínek, který stál dlouho vyrovnaně. Nakonec však přišel o pěšce, kterého jeho soupeřka uplatnila k výhře.

 Anatol Malijevský měl v té době zajímavou koncovku, ve které měl sice figuru míň, na královském křídle měl však převahu čtyř pěšců proti jednomu. Nepodařilo se mu ale pěšce včas rozhýbat a bílý jezdec je postupně posbíral.

 Prohrávali jsme tedy 4-3, v poslední partii jsem však stál jasně na výhru. Začal jsem však příliš spoléhat na čas a nastavil celou věž. Naštěstí v době, kdy soupeři zbývalo do konce partie pouhých sedm sekund, takže ani tato hrubka již výsledek partie neovlivnila a zápas tak skončil plichtou.

 Opět jsme tedy ztratili body a vidina postupu se začíná vzdalovat. Chce to zabojovat a v příštím kole konečně vyhrát.

 

 

 

  

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024