.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Kaučování při zápasu s ASIXem dopadlo dobře, kpt.

Bohužel jsem se dostal k internetu až druhý večer po utkání, a takmusel pro nedočkavce (PeS) již stvořil článek Radim. Já bych jej ještě doplnil z pohledu kapitána.
O prvních dvou výsledcích (Jára a Roman) již víte, takže co se dělo dál. Moje partie s Papáčkem měla bohužel též poměrně rychlé rozuzlení. Když už jsem se domníval, že jsem Štěpána dostal a kdy si mohl vybrat mezi dušeným matem či odevzdáním kvality, ukázalo se, že buď počítal dále nebo viděl o jeden tah více: odevzdal sice kvalitu, ale pak jsem vzápětí přišel o celou věž - výsledek si všichni umíte spočítat. Bez figury to v koncovce nemělo cenu. Tím jsem mohl sledovat ostatní partie a docela jsme si to Járou užívali.
Před kontrolou situace vykrystalizovala následovně:
Zdeněk postrácel nějak moc pěšců - šance 0%
Jarda J. hrál sice bez kvality, ale jeho dvojice střelců s dámou zle vázala všechny možné soupeřovy figurky a pozice byla stále nejasná - 40%. Jarda měl taky největěší kisnu, na poslední 1 či 2 tahy 2 vteřiny, soupeř ale na tom nebyl o moc lépe a zahrál proto jeden "bezpečný šach", který se však ukázal jako hrubá chyba. Kdyby si jej nedal, ztratil by Jarda figuru, takhle to okamžitě po 30 tahu vypadalo dokonce na možnou výhru pro nás.
Honze stál víc než dobře - 70%, bohužel v časovce neviděl tah Dg3, kterým by asi získal figuru a hnal se jednoduše za pěšcem. Po skončení tísně to vypadalo dost vyrovnaně.
Radimovi se podařilo pozici i bez dámy ještě pořádně zamotat a když po pěkné oběti střelce získal věž a měl nebezpečného volného Pg5, nebylo ještě vše ztraceno - 30%.
Dan systematicky měnil figurky a přešel do strategicky vyhrané koncovky - 95%, a když ještě navíc jednoho pěšce získal, bylo o partii rozhodnuto.
V tu chvíli jsme se s Jardou dohodli, že by 4:4 byl docela slušný výsledek a když to na šachovnicích i tak vypadalo, nabídli jsme jim remisu, s tím že se kompenzují 1. a 2. deska a 7. a 8. Jirka Poš, který zastupoval kapitána (polovina A týmu ASIXu hrála za B tým, což jsem se dozvěděli po utkání) s tím souhlasil, ale Profant nechtěl kompenzovat prohrou 1.desku, a tak se hrálo dál.
Rychle skončili partie na 1. a 8. - stále vyrovnáno. Na ostatních se nám zdálo, že se pozice vyrovnávají nebo možná i trochu získáváme zpět dříve ztracené pozice(Honza). Jarda nakonec vyměnil co se dalo a měl za kvalitu 2P - asi remis a Radim najednou oživl a začal silně hrozit svým volňáskem. V tu chvíli se vrátil do sálu domácí kapitán a po krátké poradě jsme opět nabídli remis ve všech zbývajících partiích. Tentokrát už nikdo neprotestoval a tak jsme zaknihovali uspokojivé 4:4 a v dobrém rozmaru jsme opustili Smíchov a rozjeli se do svých domovů.

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024