.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Tak jsme se zachránili, aneb báječní muži s klikou.

Drama posledního kola a malé zamyšlení nad koncem sezóny.

Ne že by šlo o život, ale přeci jen, když se člověk o něco snaží, chce obvykle vidět nějaký výsledek. V případě naší účasti v 2. lize je takovým výsledkem udržení se v soutěži. Ačkoliv papírové postavení našeho týmu dávalo předpoklady na setrvání v 2. lize, přeci jen jsme se o něj museli do poslední minuty třást. Dnes odpoledne - po rychlé remíze v Litoměřicích, která vyplývala z prosté kalkulace (soupeři zaručuje postup výš, nám zvyšuje naději na záchranu a současně v otevřeném boji těžko proti silnému protivníku čekat lepší výsledek) jsme čekali na zprávy z ostatních bojišť. Nejdříve dorazila logicky ta, kterou nebylo potřeba před ostatními skrývat - Nový Bor C vyhrál a nemohl tak být všemi ostatními předstižen (pro nás samozřejmě špatná zpráva, ale tohle jsme docela čekali). Potom se objevila na NSS i zpráva z Ústí, kde domácí porazili nejtěsnějším rozdílem Teplice a byli si záchranou skoro jisti (tak tohle bylo pro mne nepříjemné překvapení - Teplicím jsem docela věřil). Na výsledek z Děčína jsme nervózně čekali až do vyvěšení oficiálních výsledků a konečně se na nás usmálo štěstí (přesněji: usmál se na nás chybný kalkul sokolovských) - remíza a jsme zachráněni. Pokud si mohu dovolit trochu zaspekulovat, tak sokolovští se v podobné pozici jako my také rozhodli nepokoušet osud a spoléhali zejména na teplické. Teplice přijeli ale do Ústí bez opor Vaňka a Hadraby a to asi byl hlavní důvod tohoto výsledku. Sokolovu ani tolik na udržení nezáleželo - jejich B-čko postupuje do 2. ligy a 2 mužstva by tam asi mohli držet jen těžko.
Takže z několika malých letošních dramat tohle druholigové pro nás dopadlo dobře. Po průběhu sezóny se dá říci, že jsme vlastně celkově dopadli jakž takž, byť sestup jednoho z divizních mužstev samozřejmě mrzí. Ale Petrovy statistiky z počátku sezóny byly hodně deprimující a podobný výsledek se dal očekávat.
Teď je tedy čas pro analýzy a opatření pro příští sezónu. Je jasné, že hlavním důvodem našich špatných výkonů je velmi špatná forma některých z nás. Tohle si bude muset každý řešit individuálně sám. Já třeba slezu o takových 8 míst v sestavě dolů a vystřídám dalších 16 propisek (když těch letošních 27 se neosvědčilo).
Nicméně jsou tady i věci, které můžeme udělat jaksi kolektivně a které by podle mého názoru měly mít na průběh sezóny zásadní vliv. Proto navrhuji: ZAKAŽME PETROVI PUBLIKOVAT NA ZAČÁTKU SOUTĚŽE DEPRIMUJÍCÍ STATISTIKY. Pokud Petře přeci jen něco publikovat musíš, zkus je prosím upravit tak trochu "po řecku". Předem děkuji :-).

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024