.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA C-Vršovice B 2,5-5,5

Osud Céčka se naplňuje.

Další poměrně značná pozážka nás už asi uvrhla do sestupových vod. V současné době máme stejně bodů jako Vršovice, ale ty mají "k dobru" zápas se Smíchovem a ani v posledním kole s Bohemkou D nejsou bez šancí, zatímco naši soupeři (Bohem C a Kobylisy) jsou nepoměrně silnější navíc při naší současné formě, kdy nejsme schopni vyhrát už několik kol víc jak jednu partii, a tak by se musel stát jedině zázrak v podobě nesestoupení Viktorky Žižkov z 2.ligy.

K dnešnímu zápasu.

Ještě v zahájení se dohodl Radim na remise s Horynou, prý má černé a moc se mu nechtělo hrát.

Potom to dlouho stálo dost nevyjasněně, až do doby, kdy se přiblížili čosové tísně - snad jen pozice Jardy Novotného byla špatná po celou dobu (asi zvolená špatná varianta v sicilské). První musel začal blicat Jarda Janáček (sMarkovičem) - posledních asi 10 tahů za 10 vteřin se projevilo totálním zhroucením původně nadějné pozice. Další skončila moje partie (s Pospíšilem), kdy jsem soupeři obětoval Va8, která byla otrávená asi jako jablko ve Sněhurce - trestem byl několikatahový mat. Další, kdo nevydržel soupeřův (Holubův) dlouhodobý útisk, byl Jarda Novotný a chvíli po něm Honza Rada nedokázal udělat kontrolní tah, na který měl celou půlminutu. Stál sice bez pěšce v koncovce všech těžkých figur, ale v analýzách soupeř (Pták) vyhrát nedokázal. Vzápětí soupeři nabídli Romanovi remisu a přestože bylo jasné, že na prvních dvou deskách nemůžeme vyhrát, dostal Roman svolení dát partii za remis, protože pozice byla sice materiálně vyrovnaná, ale vzdálený volný flok na áčku by byl asi neudržitelný. Tím Vršovice dosáhli 4. bodu a bylo už jasné, že vyhrají. Na první desce sice získal Kout na Kohoutovi v zahájení pěšce, ale když jsem se k partii vrátil po skončení vlastní partie, měl už o jednoho pika méně- jak o ně přišel nevím.Dohrával sice dlouho jako poslední, ale na očekávaném výsledku nedokázal nic změnit. Na druhé (Doležal-Šiktanc) se hrála, jak vtipně poznamenal Radim, asi dáma místo šachů. Partie končila při zhruba tomto postavení pěšců: a4-b3-c4-d3-e4-f3-g4-h3 proti a5-b6-c5-d6-e5-f6-g5-h6.

Moc bych chtěl zakončit nějak optimisticky, ale jak jsem uklázal v úvodu, vypadá to, že za rok bude kapitán DA C (pravděpodobně ne já) psát o vítězstvích svého družstva v 1.třídě.

Matyska

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024