.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

LISA A - Dukla D 5,5:2,5

Ucho se utrhlo!

SK LISA A

 

ŠO TJ Dukla Praha D

Smutný Jan

2174F

0

-

1

1998F

Lýsek Lukáš (H)

Matonoha Ctirad (H)

2041F

½

-

½

1985F

Dolínek Vladimír

Krejbich Miloslav

1971F

1

-

0

1937F

Mašek Jan

Pergner Jiří

1925F

½

-

½

1909F

Richtr Karel

Hulec Vladimír

1872F

1

-

0

1870F

Kolář Dan

Poš Jiří

1897F

½

-

½

1967F

Jahoda Ladislav

Krumphanzl Vlastimil

1775F

1

-

0

1675F

Kapila Patrick

Izzo Pierfrancesco

1669N

1

-

0

1717F

Malijevský Anatol

 

:

 

 

Náš osud se naplnil. Musím kousnout do kyselého jablka a okomentovat i poslední zápas, který vše rozhodl. Nutno však upozornit že v tomto zápase nebyly naše šance příliš vysoké sestup jsme si zavinili v přímém souboji o sestup s Pankrácí. Budu se však věnovat Lise. Jak se ukázalo, osudová byla neúčast Jirky Světlého který vzhledem k pracovním povinnostem se nemohl zúčastnit. Soupeř se nesešel v plné sestavě, takže paradoxně jsme mohli kýženou remízu nakonec uhrát i bez Jirky ale Caisa si s námi zahrála. Nikdo nemohl čekat, že Lukáš dokáže na první šachovnici zvítězit i když v průběhu partie to s ním vypadalo všelijak. Opačně však dopadla partie Dana Koláře který naopak vyhranou pozici v časovce prohrál. Soupeř měl časovku daleko horší, dokázal však 40. tahů splnit a poté už vyhrávající h4 uviděl. I tak by nám Danova výhra nepomohla, neboť v té době už bylo utkání prohrané, jelikož jsem svoji partii nezvládl. Mělo to více příčin. Jelikož jsem předpokládal, že bude potřeba výhra stavěl jsem pozici tak abych se nedostal do nějaké ploché pozice a měl šance na aktivní hru. Nakonec se mi dostalo časovky a prohrané pozice. Při partii se mi moje pozice nelíbila ale u počítače jsem zjistil, že jsem zase tak špatně nehrál a okolo 30. tahu jsem dokonce dostal lepší pozici. Měl jsem však tak špatný čas, že podobně jako Dan jsem ho už neukočíroval a partii pokazil a prohrál. Tak se stalo, že nám nebyla nic platná Lukášova výhra a remízy Vláďi Dolínka a Karla Richtra. Láďa Jahoda věren svému přesvědčení neriskoval a partii dovedl do remízového přístavu, Patrick Kapila měl těžkého soupeře (Krumphanzl je velmi nepříjemný hráč a asi ještě nad jeho síly)Svoji partii nezvládl ani Anatol Malijevský (vůbec jsem jeho partii neviděl takže nemůžu soudit.)

Rozhodně nelze tento zápas považovat za příčinu sestupu. O ten si koledujeme už 3 roky, D v minulých sezónách hrálo nad své možnosti a řekl bych že je to logické vyústění neutěšeného personálního stavu. Paradoxně jsme sestoupili s mužstvem, které alespoň na papíře bylo lepší než to loňské. Jednu z chyb jsem udělal tím, že jsem porušil svoji zásadu nesestavovat družstvo podle ELA ale na základě zhodnocení minulých sezon způsobu hry jednotlivých hráčů. Co je nám platná remíza Láďi Jahody na 8. šachovnici? Tady se však nedalo nic dělat jelikož byl náhradník a výše tudíž nemohl. O výkonnosti hostů jsem nic nevěděl, takže jsem se spolehl na informace, které se však nepotvrdily a nasadil je příliš vysoko. Svoji roli v tom sehrál i fakt, že při sestavování soupisek jsem zrovna neměl dobrou výkonnost a nechtěl jsem se dávat příliš vysoko, navíc jsem měl kvalitní partie zajištěné ve 2. lize. Pravdou však je, že se mi hraje lépe proti silnějším soupeřům a můj výsledek na 6. šachovnici by se příliš nelišil od případné 2 či 3. Určitě výše měl hrát Dan Kolář, který měl i zájem ale nic jsem o jeho výkonnosti nevěděl a trochu mě ovlivnil poslední turnaj který jsme spolu hráli(myslím na OAZE) který se mu moc nevydařil. Horší sezonu měl Karel Richtr který bohužel nenavázal na loňskou, snad to bude jen přechodný jev. Dobrý výsledek uhrál Lukáš Lýsek na 1. šachovnici více se myslím nedalo čekat. Ostatní si zhruba uhráli svoje, citelně scházel Jirka Světlý když nemohl – to byly ty těsné prohry nebo remízy ve vyhraných utkáních. Patrick Kapila to měl v 1. třídě těžké, předpokládám že bude jeho výkonnost stoupat a za rok už ve 2. třídě bude patřit k pilířům mužstva. Nedá se nic dělat – uhráli jsme málo bodů a tak máme tedy 2. třídu.

Autor: Honza

Diskuze k článku

richtrk

nojo, tentokrat se mi nevyvedla minimalne prvni pulka sezony. Hral jsem aktivne a dostaval jsem se do objektivne vyhranych pozic, ktere jsem prohraval, a ve chvili, kdy jsem se v druhe pulce sezony drzel vic pri zdi, uz jsem zase nedokazal ty partie vyhrat ,-(
Letosni soutez pro mne byla velikym poucenim. Pristi rok urcite postoupime zpet do prvni tridy.K.

08.04.2014 08:49

Soukal

Honzo, i já jako Mirek si myslím, že se nemáte za co stydět, bojovali jste jako lvi. Tobě bych za tvou bojovnost (žádná remis) dal titul "duklanekompromisník" nebo něco podobného. Možná na ten správný titul přijde Petr Sýkora. Každá věc má své plus a minus. V našem případě bude možné lépe prokombinovat soupisky B,C a D.

08.04.2014 07:35

Mirek

Honzo, myslím, že výsledek není třeba brát moc tragicky. Pro udržení jste udělali, co se dalo, že holt soupeři byli někdy silnější a někdy měli víc štěstí, to je život. Na všem špatném je třeba hledat i něco dobré - v tomto případě sestup znamená, že ve 2. třídě budou přeci jen slabší soupeři a tedy i větší šance na zisk bodů ... je příjemnější hrát o čelo tabulky než o udržení se.

07.04.2014 23:04


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024